My scrapstory

Omdat ik het zelf altijd leuk vind om meer te weten te komen achter de blogger, heb ik besloten een iets uitgebreidere 'About me' pagina aan te maken. Op deze pagina stel ik mezelf 10 scrapgerelateerde vragen. Hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen. Heb je zelf een vraag? Stel hem gerust hieronder. Daar gaat ie...1. Wanneer ben je begonnen met 'scrappen'?
"Zoals velen ben ik van jongs af aan al creatief bezig. Samen met mijn zus heb ik dagen aan tafel doorgebracht met papier, stiften, scharen, lijm en noem het maar op. Kaarten maken deden we al heel snel. Pergamano, 3d-knippen, zandschilderen... En hoewel het soms op een lager pitje kwam te staan door school, sport en studie, ben ik er nooit mee gestopt.
Een kleine tien jaar geleden kwam het scrappen in Nederland een beetje boven. Er werden magazines uitgegeven en het werken met foto's sprak me ontzettend aan. Bovendien maakte ik veel mensen in mijn omgeving blij met mijn miniboekjes. Het virus was geboren.
Langzaam aan is het foto's scrappen weer wat naar de achtergrond geschoven. Van de restjes papier kon je namelijk heel snel superleuke kaarten maken. Ik zag het in boekjes en ja, ook op internet. Er ging een nieuwe kaartenwereld voor me open."

2. En je blog, hoe is die ontstaan? 
"Toen ik in Amsterdam ging studeren (Media, Informatie en Communicatie), moest ik voor een huiswerkopdracht een blog aanmaken. In die tijd keek ik af en toe ook al op blogs van de Amerikaanse dames. Wat een inspiratie! Ik besloot een privéblog aan te maken. Dat was al een hele stap, best spannend! En, hoe begin je? Ik schreef er af en toe iets op. Plaatste wel eens een kaart, maar had eigenlijk steeds het gevoel: voor wie doe ik dit? Dus weer alles eraf gehaald, maar nooit mijn blog helemaal verwijderd. En toen ontdekte ik 2 Sketches 4 You. Je kon meedoen met wedstrijdjes door je kaart op je blog te plaatsen. En dat deed ik. Ik kreeg zelfs reacties, zo leuk! Vanaf toen ben ik regelmatiger gaan plaatsen en ik bleef meedoen aan challenges. Langzaam aan een leuk aantal volgers opgebouwd."

3. Wat vind je het leukste aan bloggen?
"Het leukste aan bloggen vind ik de contacten die je opdoet. Contacten die je anders waarschijnlijk nooit had gelegd. Nu is dat sowieso al niet mijn sterkste punt, dus op deze manier is het helemaal goed. Wat ik ook nooit had kunnen bedenken, is dat ik er een heel dierbare vriendin aan zou overhouden. Om mee te kletsen, te scrappen, te winkelen en te skypen. Gelukkig woont ze ook nog eens redelijk dichtbij!"

4. En aan je hobby?
"Het leukste aan mijn hobby is concreet resultaat. Je maakt continu kleine kunstwerkjes om iemand anders (kaarten) of jezelf (layouts) blij te maken. Het is tastbaar. Daarnaast biedt scrappen me ontspanning en is het een manier om mijn rondtollende creatieve gedachten te uiten. Heerlijk!"

5. Waar koop je je scrapspullen?
"Zo'n tien jaar geleden kwam bij mij in de buurt de eerste scrapwinkel. Hoewel vrij klein, keek ik er mijn ogen uit: wauw wat mooi! Omdat ik toen nog op school zat en alleen in het weekend werkte, kon ik me niet veel permitteren. Ik heb wat keren kwijlend voor de rekken gestaan of ik dat ene vel van wel 70 cent! mee zou nemen, of toch niet. Gelukkig zijn er dan nog verjaardagen en feestdagen. Verder kocht ik mijn hobbymateriaal op de markt en bij Action.
Nog steeds ben ik regelmatig in de Action te vinden. Op zoek naar kleine, goedkope frutsels. Maar omdat ik nu een baan heb, kan ik het me gelukkig ook veroorloven regelmatig bij echte scrapwinkels te kopen. Meestal ga ik naar 't Scrap Ateljeetje bij mij in het dorp. Soms volg ik een workshop bij Bij oma Dee en shop ik daarna en heel zelden bestel ik online, bij Scrapbookdepot met name. Ik wil mijn aankopen namelijk zien, voelen, doorkijken.
Het Crea Weekend in Rijswijk is voor mij een walhalla. Ongeveer een keer per jaar (meestal rond kerst) ga ik er heen met mijn zus, tante en schoonmoeder. Alles bij elkaar. Eerst een rondje kijken, dan een rondje kopen. Zijn we zo een hele dag mee zoet!"

6. Heb je een vaste hobbyplek?
"Ja, ik heb de luxe van een eigen hobbykamer. Mijn domein met al mijn scrapspullen om me heen. Ik vind het ook heel leuk om regelmatig de boel weer eens om te gooien. En op te ruimen. Dan zie je weer wat je allemaal hebt en krijg ik direct weer inspiratie."

7. Wat is je favoriete merk?
"Ik hang niet zo vast aan een merk, ik koop het als ik het mooi vind. Toch zie ik overwegend MME, Echo Park en Crate Paper in mijn mandje belanden. Dat komt met name door mijn papierverslaving. Ik werk graag (lees: het liefst) met paperpads."

8. Wie bewonder je in de scrapwereld?
"In de tijd dat ik de scrapwereld ontdekte, was ik helemaal in de ban van de Amerikaanse dames. Nog steeds volg ik er een heel aantal. Maar ook in Nederland lopen zeer getalenteerde scrappers rond. Bij mij in het dorp zelfs! Ik vind het bijvoorbeeld super stoer dat Elly van 't Scrap Ateljeetje het in deze tijd heeft aangedurfd een scrapwinkeltje te openen. En hoe! Het ziet er altijd piekfijn uit en als ik het gastenboek mag geloven, dan pakt ze alle bestellingen in als een cadeautje."

9. Waar kunnen we je werk aan herkennen?
"Ik geloof dat ik wel een eigen stijl heb ontwikkeld door de jaren heen. Regelmatig krijg ik de reactie: 'Dat is een echte Nadine'. En het heeft even geduurd, maar inmiddels zie ik het zelf ook wel. Ik inkt bijna altijd mijn randjes papier met zwart en ik werk graag met laagjes. Verder gebruik ik meestal niet veel toeters en bellen, probeer vooral alles uit het papier te halen. Ik denk dat mijn stijl wel te herkennen is.Maar ik vind het op zijn tijd ook leuk om iets heel anders uit te proberen, hoor."

10. Waar haal je je inspiratie vandaan?
"Overal en nergens. Natuurlijk is Pinterest een grote inspiratiebron en wat dacht je van al die blogs die ik volg. Maar soms kan ik ook een reclamefolder openslaan en denken: die opmaak is wel eens leuk om uit te proberen. Of mijn gestippelde strijkplankovertrek brengt me op een idee."

Reacties

 1. Wat een onwijs leuk idee om zo meer over jezelf te vertellen! Erg leuk om te lezen, ook al wist ik natuurlijk wel al veel, dat maakt niet uit!
  Wat ben je toch altijd heerlijk bezig,origineel,leuke ideeën en wat werk je het allemaal tiptop uit. Net als je kaarten! Genieten dus!
  En wat ben ik blij dat wij elkaar hebben leren kennen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hartstikke leuk geschreven Nadine, zo kom ik toch weer wat meer over je te weten! Jij hebt absoluut een eigen stijl, erg inspirerend en het is altijd leuk om langs je blog te wippen om te kijken wat voor origineels je nu weer hebt gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal leuk om zo meer over jou te lezen! Jij hebt zeker een eigen stijl en je kaarten en creaties zijn dan ook heel herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een geweldig leuk verhaal Nadine! Het afgelopen jaar heb ik je beter leren kennen en jouw eigen stijl klopt helemaal met hoe jij bent...creatief en inspirerend. Ik vind je een aanwinst voor het Bij Oma DeeTee en hoop nog een hele tijd van jou en je werk te mogen genieten.

  Liefs, Miranda XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk zeg, deze uitgebreide achtergrond. Ik heb het met plezier gelezen. Dit is ook weer zo een mooi voorbeeld dat je dingen met veel aandacht en precisie doet, net als met je scrapcreaties. Ik geniet van de Nadine-stijl!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een super leuk idee, ik zou het zelf ook wel zo ongeveer op mn blog willen doen. Zou je het erg vinden als ik het een beetje afkijk bij jou?

  Vind trouwens dat je echt hele mooie kaarten maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Nadine,

  Ik heb inmiddels mijn versie van jouw scrapstory gemaakt op mijn blog. groetjes Cobi

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zie m nu pas, maar wel heel leuk om te lezen! Je hebt een gave, eigen stijl ontwikkeld. Ga zo door!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het idee voor mijn verhaaltje is ook geïnspireerd op jouw scrapstory (ik heb 't vermeld op in mijn blogbericht van gister), dat we toevallig zoveel gemeen hebben komt niet doordat ik jouw tekst heb gekopieerd hoor hihi! Ik heb jouw tekst nog eens doorgenomen, grappig om te lezen dat je eerst workshops volgde bij Oma Dee en dat je ze nu zelf geeft! De laagjes op je kaart zijn nog steeds heel erg Nadine, maar het inkten van zwarte randjes heeft tegenwoordig meer plaats gemaakt voor 'gewone' zwarte accenten is 't niet? Bedankt voor de inspiratie met je leuke verhaal! Groetjes van je tweelingzusje haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Supergaaf die letterbak met leuke cadeautje en slinger. Heb je ook ergens de werktekening van de rompertjes?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Be, het rompertje is een stansje van My Favourite Things. Maar een plaatje omtrekken en uitknippen werkt natuurlijk ook. Gewoon even een afbeelding zoeken op Google, is dat een idee?

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog. Voel je niet verplicht, maar weet dat ik het super leuk vind om jullie meningen en reactie te lezen.
Thanks for visiting my blog. I like to read your comments, opinions and other notes, so please leave a message if you like!

Populaire posts