Babyshower... Dutch Style

Op 6 oktober heb ik voor mijn beste vriendin, die binnenkort voor de tweede keer moeder wordt, een babyshower georganiseerd. Ja ik weet het, eigenlijk vier je dat als iemand voor de eerste keer moeder wordt. Maar ik vond het gewoon leuk om te doen en zag allerlei leuke (maar oh zo Amerikaanse) ideetjes op pinterest, dus ik dacht, wat maakt het uit. We zetten haar gewoon nu in het zonnetje :). Maar dan op een Hollandse manier...

Dus vriendinnen, moeder, zus en schoonzus opgetrommeld en haar vriend ingeschakeld om te zorgen dat ze vrij was die avond. Eigenlijk heel snel gelukt allemaal. Zelfs een datum prikken was niet een zo moeilijk. Een vriendin heeft taart gemaakt (zie collage) een andere vriendin de versiering verzorgd en ik heb de rest gedaan: programma bedacht, cadeautjes gekocht en bedankjes gemaakt voor de gasten. Geen straf natuurlijk!

Programma
Benieuwd wat je kunt doen tijdens zo'n babyshower? Nou ik zou vooral even googelen van tevoren, er is zoveel te vinden! Wij kozen voor het thema Holland, omdat mijn vriendin daar gek van is. Dus geruit tafelkleedje, stroopwafeltjes van de Hema op tafel... en veel rood wit en blauw.

Dit was het programma:

 • Thee & taart (zelfgemaakt natuurlijk)
 • Spel 1: Babyfoto's raden (van de gasten én van bekende Nederlanders), best lastig!
 • Spel 2: Babynamen bedenken (maak een lijst met daarop twee keer een leeg alfabet --> voor jongens en meisjesnamen). Laat ze in één minuut met elke letter een naam bedenken. Doe dit twee keer achter elkaar, zodat iedereen een lijst heeft met jongensnamen en een met meisjesnamen. Bekijk wie de meeste unieke namen heeft bedacht.
 • Creatief: Wenskaartje maken voor de baby. Met stempeltjes van Eline en het papier Dutch Design van Marianne Design. Ook hebben ze washitape gebruikt (werkt lekker makkelijke en snel). Iedereen ging heel serieus aan de slag, leuk om te zien! We hebben de kaartjes verzameld in een fotomapje.
 • Dobbelspel: Net als bij Sinterklaas, maar de cadeautjes die bij de 'mama to be' belanden, mag ze houden.

Geslaagde avond
Aan het einde van deze geslaagde avond kreeg iedereen nog een aandenken mee. Ik had een koetjesreep en een zakje Dutch Blend tea (ja je kiest een thema of niet haha) in een diaper fold zakje (van een servet) gedaan en dat ingepakt in cellofaan met een touwtje erop en een baby silhoette (stempel van Eline) eraan gehangen met een veiligheidsspeld. Achterop de stempel zette ik de datum. 
Met deze avond heb ik toch ook wel weer gemerkt dat je thuis ook een heel leuke avond kunt hebben. Ik vind het namelijk soms zo jammer dat mensen niet meer tevreden zijn met kleine dingen. Ook kinderfeestjes, vrijgezellenfeestjes et cetera lijken steeds maar groter en buiten de deur gevierd te worden. Terwijl wij nu een supergeslaagde avond hadden en een vriendin super blij hebben gemaakt. Reacties

 1. Wat een super leuk idee, Nadine en lief dat je dat voor je vriendin hebt georganiseerd! Helemaal geslaagd zo te zien. En je hebt helemaal gelijk; thuis kun je ook heel veel leuke dingen bedenken om te doen en het is soms nog voordeliger ook. Groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat klinkt als een heel geslaagd feestje. Prima alternatief voor de overdreven dure uitjes inderdaad. Nu is het echt een heel eigen en persoonlijk feestje geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ERG leuk Nadine! Die babyshower klinkt als een groot succes! Jullie hebben een paar dezelfde dingen gedaan als wij toen met die van Claire. Gezellig hè, zo'n groep meiden bij elkaar? Je vriendin heb je en superavond bezorgd en ik ben het helemaal met je eens dat het allemaal niet zo duur hoeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk verslag van een zo te lezen super gezellige avond. Ik ben het helemaal met je eens dat naast de feestjes, ook de luxe steeds meer uit Amerika lijkt over te waaien. Terwijl naar mijn idee de meeste lol inderdaad nog steeds komt van lekker knus zakdoekje leggen, alfabetspelletjes en thee met zelfgemaakte cake of taart! Ik heb een keer een erg internationaal vrijgezellenfeestje georganiseerd met een Roemeens-Nederlandse bruid in de hoofdrol. Ik heb met hen chips gegeten met mes en vork, zakgelopen en koekgehapt, ze wisten niet wat ze meemaakten die meiden maar gelachen dat we hebben!! Groetjes Joyce

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt het allemaal tot in de puntjes verzonnen 'n verzorgd!Laat dat maar aan Nadine over!! Heel erg leuk allemaal!! Super gedaan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat lief dat je dit gedaan hebt voor je vriendin zeg. En je ziet het, het hoeft allemaal geen handen vol geld te kosten. Ik vind het er super uit zien.Liefs Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk idee om te organiseren! Idd voor weinig geld toch een geweldige avond, vind ik voor kinderfeestjes ook vaak het leukste (en de kinderen ook) !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi super gedaan ziet er mooi uit.gr.Nel

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat super Nadine dat je dat voor haar georganiseerd hebt, het ziet er super uit. Helemaal top. Wat zal ze daar blij mee geweest zijn.
  Liefs van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat heb je dat leuk geregeld zeg! Lief dat je dat voor een vriendin doet zeg. Tja, babyshowers zijn misschien Amerikaans, maar ik vind het krijgen van een kindje zo bijzonder dat dat best gevierd mag worden, toch? En je hebt helemaal gelijk. Alles moet tegenwoordig veel geld kosten, terwijl het op jouw manier waarschijnlijk minstens zo gezellig is. Mijn complimenten!

  Liefs Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk om nu je verslag te lezen en een fotocollage te zien! Je had al zo enthousiast verteld wat je van plan was om met de meiden te doen. Mag ik je feliciteren met je leuke ideeen en de uitvoering daarvan! Wat vond Ilse van het versierde zakje?
  Top, Nadine!!!
  Groetjes en een fijne maandag!
  Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nadine wat een gezellige boel, lijkt me erg leuk zoiets!! Leuk dat je als thema holland hebt genomen. En gelijk hoor waarom moet het allemaal zo duur zijn terwijl je met weinig ook veel lol kan hebben!!

  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat leuk zeg en leuk om dit zo te lezen gaaf gedaan hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat gezellig!!!
  en wat een leuke verrassing voor je vriendin!
  Het ziet er allemaal prachtig uit!

  Vr. gr. Welmoed

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog. Voel je niet verplicht, maar weet dat ik het super leuk vind om jullie meningen en reactie te lezen.
Thanks for visiting my blog. I like to read your comments, opinions and other notes, so please leave a message if you like!

Populaire posts