Doorgaan naar hoofdcontent

Vintage van Action... (part 1)

Jullie herkennen het vast wel, iets kopen omdat het goedkoop is. En er dan vervolgens achter komen dat het toch niet zo'n beste koop was. Dat je het nooit had gekocht als het duurder zou zijn geweest... 

Dat heb ik dus vaak met papierblokjes van Action. Ik zie ze liggen en voor ik het weet belanden ze in mijn mandje. Zijn er vier soorten, waarom niet allemaal? Eigenlijk zonder heel goed te kijken wat voor papiertjes het zijn. En thuis als ik er dan mee aan de slag ga (ja, dat doe ik dan weer wel haha), dan zie ik pas de beperkingen. Dat het papier niet zo goed bij elkaar past als de duurdere blokjes.

Deze keer heb ik mezelf er toch toe aangezet een aantal series te maken met de papierblokjes. En met drie lijnen heb ik allemaal kaarten in mijn eigen stijl gemaakt. De komende vier weken laat ik jullie op donderdag het resultaat zien.

--- Serie 1 ---
De eerste serie is met veel warme bruintinten. Iets te somber vind ik dat zelf, maar ik merk dat veel mensen hier wel van houden. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden...

Net even een moderne touch met een label en knoop...

De vlindertjes en tags zijn leuk om uit te knippen...

De stempels van Eline passen er goed bij, sierlijk lettertype...
Reacties

 1. Ik vind het mooie kaartjes geworden, maar ik koop het papier inderdaad niet meer om die reden. Ik krijg het niet voor elkaar om het papier te gebruiken. Liefs Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Huh...? Jeetje Nadine, deze kant kende ik nog niet van je, haha! Vind dat je er mooie kaartjes meegemaakt hebt. Ik kocht voorheen ook vaak dit soort blokjes, maar volgens mij liggen ze nog van járen ergens in een laatje, of ik gaf ze aan m'n dochtertje. Om dezelfde redenen denk ik.
  Groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh dat heb je knap gedaan, het zijn echt wel mooie kaarten geworden. Ik herken het probleem met de blokjes van de Action. Ik werd er altijd hebberig van door de prijs, maar thuis kon ik er niets mee doordat maar twee velletjes echt bij elkaar passen. Ik heb er pas om die reden ook een aantal weggegeven, ik deed er toch niets mee. Daarin ben ik nu gelukkig wat kritischer. Goedkoop of niet, als het alleen maar stof ligt te vangen is het geen enkele cent waard. Dit zijn warme kaarten geworden, ben benieuwd wat je verder met al het papier gaat doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. goed van je om er toch iets mee te doen! ik geef ze weg aan mijn nichtje.... ;)

  mooie kaartjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou, kom jij maar in 'Action'!
  Hele mooie kaarten geworden hoor!
  Inderdaad de kleuren zijn het dan soms weer net niet, bij zo'n blokje van Action, neem er af en toe eentje mee... Maar ik vind dit toch heel erg geslaagd!

  Vr. gr. Welmoed

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Nadine,
  Als je van vintage houdt dan zijn de blokjes van Action best leuk, denk ik. Ook ik trapte er nog eens in, maar als ik er nu kom dan kijk ik kritisch. Knap dat je er toch iets mee doet. Als ik uit deze drie mijn favoriet zou kiezen dan is het de eerste. De tekst vind ik namelijk bij de ingetogen uitstraling passen.

  Succes met de rest!
  Groetjes, Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hihi, zo herkenbaar dit. Voor de workshops heb ik al mijn miskopen, uhhh... goedkope papierblokjes weggedaan. Daar gaan ze als zoete broodjes over de toonbank. De kinderen zijn er wel dol op. Heeft het toch nog een goed doel. Ik vind het wel erg knap hoe jij deze kaarten hebt gemaakt. Helemaal in je eigen stijl. Top!

  Liefs Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo bekend verschijnsel,jij heb er iets mooi's van gemaakt.Gr.Nel

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bekend probleem, maar ik vind dat je er echt iets leuks van gemaakt hebt!! Kost waarschijnlijk alleen wat meer moeite ;).
  Groetjes Maartje

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik ben het helemaal met je eens Nadine daarom laat ik ze altijd liggen, maar nu heb ik er spijt van wat een super mooie kaarten heb je ermee gemaakt,mijn complimenten.
  ben benieuwd naar de volgende serie.

  groetjes karin

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Knap zeg hoe je er wat van hebt weten te maken, ze zijn erg leuk geworden, misschien moet ik je advies es opvolgen, er liggen hier namelijk ook nog wat van die blokjes ;) tegenwoordig koop ik ze niet meer, we worden toch kritischer he ;)

  groetjes

  vera

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ze zijn toch wel mooi geworden, ben er gisteren ook mee bezig geweest en warempel er paste een kleur bij uit een ouder blokje.
  Maar met een beetje matwerk en wat oefenen leer je wel veel over kleur en kaarten maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. En toch zijn je kaartjes helemaal super geworden Nadine, vooral de 2e en 3e vind ik prachtig met die vlinders. Helemaal super weer. Snap wel wat je bedoelt met die boekjes, maar vaak kun je het wel weer combineren met papier uit een andere blokje.
  Liefs van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 14. OOo wat herkenbaar Nadine, ook ik heb van die blokjes gekocht. En ja hoor wel eens wat meegemaakt maar niet veel. Wat knap dat jij er mee aan de slag bent gegaan en wat een hippe en moderne kaarten heb je ermee gemaakt. Misschien moet ik er ook maar eens mee aan de slag.......................

  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Herkenbaar verhaal, ik sta er ook iedere keer weer mee in mijn handen, en afgelopen zondag heb ik er toch weer twee gekocht, maar gebruik ze zelden. Deze kaarten zijn wel erg mooi, heel stijlvol! Groetjes Gemma

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik herken dat wel. Kreeg laatst twee blokjes van mijn collega. Kijk ik in en zie eigenlijk maar een paar leuke papiertjes, zo zonde! Dan ga ik liever voor de inderdaad wat duurdere. Maar ik vind wel dat je deze echt gaaf gedaan hebt, vooral doe eerste vind ik supermooi! Ik houd wel van de bruintinten en de vintagesfeer, maar kan me ook voorstellen dat je ze wat somber vindt.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Erg mooie kaarten.
  Ik heb laatst een boekje gemaakt met papiertjes uit de action blokjes.
  Ben nu met een kaart bezig. En vind dus de papiertjes onderling wel goed te gebruiken. Nu moet ik wel zeggen dat ik al heel wat blokjes heb liggen.
  Jou zijn de kaarten in ieder geval goed gelukt.
  Groetjes Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Haha wat herkenbaar! Dat heb ik dus ook altijd, dus ik probeer nu 'eerlijk' te kijken of ik het mooi vind, ondanks dat het zo goedkoop is. Ik heb twee van die Action blokjes gekocht laatst, best leuk moet ik zeggen! Maar heb ook nog heel veel oude Action-blokken liggen die ik nooit gebruik maar ook weer niet weg wil gooien... Maar je hebt er wat moois van gemaakt! Vind vooral je tweede kaartje erg mooi! En stijlvol die eerste. Goed resultaat :). Ben benieuwd naar je andere series ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oh Nadine, ik herken dit zo goed! Ik gebruik niet veel designpapier en toch koop ik die blokjes ook. Resultaat = ze blijven liggen!! Maar deze kaartjes zijn echt wel mooi, ik heb dit blokje ook dus ik ga ze gewoon namaken denk ik... (bloos, bloos)
  Liefs
  Christine

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi Nadine,
  De kaartjes zijn zeker de moeite waard hoor. En ja bij de action kun je weinig weerstaan. Erg herkenbaar.

  Groetjes, Jacquelien

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hahaha, ik herken het! Maar tegenwoordig heb ik mezelf onder controle. Ik koop nu inderdaad liever één duurder blokje dan een stapel blokjes van de Action. Neemt niet weg dat ik je serie super mooi vind.
  Fijn weekend, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Nou, van mij mag je nog wel meer papierblokjes van de Action kopen,wat een schatjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hier het bewijs dat het niet altijd duur hoeft te zijn om pràchtige kaarten te kunnen mee maken! Heb ook nog enkele van die blokjes liggen, misschien moet ik ze maar eens boven water halen.....
  Dankjewel voor de inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Zo deze heb ik even gemist zeg!! maar hier alsnog!
  Ja, ook ik herken het en koop het daarom nu ook niet meer!
  Maar dat had ik al eerder gemerkt, jij bent er een kei in om er toch nog weer prachtige kaarten mee te maken! Super gedaan!! Knap! Toch z'n geld opgebracht!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hoi, het zijn leuke kaartjes geworden !
  Als beginnend kaartenmaakster is het heel handig, kan je lekker veel weggooien !
  En uitproberen ! Het is wel leuk om papier uit verschillende blokjes te combineren ! Soms een verrassend effect , met de nadruk op soms !

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog. Voel je niet verplicht, maar weet dat ik het super leuk vind om jullie meningen en reactie te lezen.
Thanks for visiting my blog. I like to read your comments, opinions and other notes, so please leave a message if you like!