Bij oma Dee: Color blocking

Had jij er wel eens van gehoord? Ik niet, maar toen ik ging googelen begon me iets te dagen. Color blocking is eigenlijk niets meer en niets minder dan een aantal blokken (duh) effen gekleurd karton aan elkaar plakken. Het was de onderlinge challenge van Inge voor het DT-team van Bij oma Dee. En aangezien ik gastdesigner ben, kreeg ik de uitdaging ook voorgeschoteld. Leuk om weer eens iets nieuws (of bestaat dit al lang, maar wist ik gewoon niet dat het zo heette?) uit te proberen.



Kaart 1 (rechts)
Ik heb hiervoor een basis gesneden van wit Bazzil Card Shoppe (12,5x12,5). Daarna heb ik op een dun, iets kleiner vierkant vier vierkanten van verschillende kleuren Card Shoppe geplakt (6x6 cm). Uit het complete vierkant heb ik vervolgens een cirkel (verslaving?) gestanst. Daarachter heb ik het dessin papier geplakt dat me inspireerde om deze kaart te maken. Het is van Echo Park Paper & Glue. Daaroverheen nog een witte cirkel, waarop ik als detail een aantal Queen&Co Brilliant Blue pearls plakte. Een knoert van een knoop als 'finishing touch' en een klein tekststempeltje in de hoek. Beetje CAS en toch ook niet.



En weet je wat nu het leuke is hiervan? Als je een figuur snijdt uit de color blocks, dan kun je dat gedeelte ook weer heel leuk verwerken op een ander kaartje. Dat kon ik natuurlijk niet laten. Komt ie:

Kaart 2 (links)
Ik maakte een vrolijk verjaardagskaartje met een basis van Bazzil Card Shoppe. Aan de zijkant heb ik met een randpons leuke randjes gesponst. Daarop oranje Card Shoppe en daarop dessinpapier uit jawel, het Echo Park blokje Paper & Glue. Daarop heb ik een witte cirkel en de van kaart 1 uitgestanste cirkel bevestigd met een brad. Zo kan de cirkel ook draaien. Op alle vlakken heb ik Happy Birthday (MFT) gestempeld en uit het papier knipte ik de kleine details. Met een pen en lijmpen heb ik druppels lijm (is dit te zien?) en lijntjes gemaakt. Zo grappig die kleine vormpjes. Aan de onderkant van de kaart een touwtje met daaraan drie rugzakjes die ik ook uit het papier heb geknipt. Perfect voor een kinderverjaardag lijkt me.



Op het blog van Bij oma Dee vind je natuurlijk nog meer leuke voorbeelden van Color Blocking. 



Reacties

  1. Leuk idee color blokking, nog nooit van gehoord, maar et resultaat ziet er erg leuk uit, leuk dat je van het afval nog een tweede kaart hebt gemaakt. Fijne dag, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg leuk Nadine! Had je kaartje natuurlijk al gezien, maar nummer 2 nog niet. Wat geweldig om op zo'n manier te recyclen. Ziet er goed uit.

    Doegie,
    Miranda X

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gaaf, Nadine!
    Color blocking is niet nieuw (toen ik jaren geleden met scrappen begon was het er al) maar je hebt het wel in een super leuk jasje gegoten.
    Mooie frisse kaarten, hartstikke leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja dat heb je weer super tof gedaan!! Super mooie en toffe kaartjes!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind ze lekker vrolijk, TOF! Groetjes Yolanda B)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Twee superleuke kaarten! Lekker vrolijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heel leuk gedaan!
    En ik kende het ook al, maar vooral van bij kleding: 2 verschillende, felle kleuren op elkaar combineren...

    groetjes, evy

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Gaaf hoor ik kende de term wel maar zo leuk om al jullie verschillende voorbeelden te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een geweldig leuk idee om de "restjes" weer te verwerken in een andere kaart. Supermooie kaarten, lekker fleurig en ohohoh die ienimini rugzakjes, schaartjes, en potloodjes...wauw!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heel erg goed geslaagd,
    jouw colour blocking!
    Prachig, lekker vrolijk!

    Vr. gr. Welmoed

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Lijkt me erg leuk om te maken !
    je kaartjes zijn erg leuk !

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik had er nog nooit van gehoord, maar wel gaaf zo'n nieuwe uitdaging. En het gaat je goed af! Het zijn twee hele mooie strakke kaarten, maar lekker fleurig door de leuke kleurtjes.
    Groetjessss

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Een en al vrolijkheid hier. Super leuk, Nadine. Je bent dé juiste gast designer. Zoals ik al eerder zei, heb ik een vermoeden dat ze je straks niet kwijt willen. Nou, ik geef ze gelijk ((-:

    ... en mij maakte je ook blij met de schattige kaart, die hier op de mat viel. Heel leuk modelletje ook, heeft een hoog liftgehalte (-:

    Groetjes en een fijne avond,
    Judith

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hoi Nadine, wat heb je het goed uitgelegd en super goed gemaakt. Op twee verschillende manieren je color blocking toegepast op je kaartjes, echt heel mooi gedaan!
    Lieve groetjes van Gerie

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Heel erg leuk! Stoere kleurtjes ook!

    Liefs Sanne

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hoi Nadine,
    wat een leuke techniek en natuurlijk voor iedereen te doen, ook voor net beginnende en gevorderde scrappers ;-)
    Leuk ook hoe je dan de restjes verwerkt hebt op de tweede kaart! Zo geinig de rugzakjes!
    Groetjes,
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Gaaf deze kleuren, knalt van het scherm af!! Mooie kaarten Nadine!!

    Groetjes,
    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Anders dan anders, maar heel leuk! Vooral de cirkelkaart 1 vind ik erg mooi!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog. Voel je niet verplicht, maar weet dat ik het super leuk vind om jullie meningen en reactie te lezen.
Thanks for visiting my blog. I like to read your comments, opinions and other notes, so please leave a message if you like!

Populaire posts