Doorgaan naar hoofdcontent

Aftelkalender met Gossamer Blue - Get Happy & Envelope Punch Board

Toen ik Get Happy van Gossamer Blue voor het eerst zag, wist ik direct wat ik ermee wilde maken: een aftelkalender/adventkalender. Zeker toen ik die leuke houten cijfers tegenkwam die erbij horen.

31 houten cijfers, slechts € 4,95

Officieel hoort een adventkalender volgens mij maar tot 25 december te gaan, je telt tenslotte af naar kerst. Maar ik wilde graag alle 31 cijfers uit het pakje gebruiken en koos ervoor af te tellen naar het nieuwe jaar.

Allereerst heb ik drie canvasdoeken geschilderd en aan elkaar bevestigd met scharniertjes. Ehhh nou eigenlijk heb ik dat niet zelf gedaan, maar mij vader hihi. Toen ben ik met voorbeeldenvelopjes en doosjes de indeling gaan maken. Ik heb de cijfers allemaal gewoon op volgorde gedaan. Wel zo makkelijk.
Aan beide zijkanten heb ik 8 envelopjes bevestigd met hier en daar een tag erin. De knijpertjes heb ik met een lijmpistool op het canvas geplakt. Dat zit wel zo stevig. Ik heb gewisseld tussen knijpertjes met en zonder een sneeuwster. Dat maakt het speels. 

Op het middelste bord heb ik gewisseld tussen tags, kleine doosjes (mbv. punch board) en pockets van Gossamer Blue. Het design papier is ook van Gossamer Blue Get Happy. De doosjes heb ik vastgezet met kleine magneetjes, zodat je ze er ook af kunt halen en het cadeautje eruit kunt halen, zonder je bord stuk te maken.Wat ik er precies allemaal in ga doen weet ik nog niet. Misschien wel leuke opdrachtjes, tekstjes en hier en daar wat lekkers. Wel heb ik op beide kerstdagen een kerstlekkernij erin gedaan en op 31 december sterretjes voor Oud & Nieuw. Feestelijk detail. 

TIP
Als je kinderen hebt, zijn opdrachten natuurlijk leuk om erin te doen. Bijvoorbeeld 'Maak een mooie kerstbal voor in de boom', 'zing kerstliedjes' of 'versier de kerstboom'.

Reacties

 1. wauw, wat een geweldig projectje ! zuperzzzzz !
  grtjs,martina
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Supergaaf! Had natuurlijk wel al een fotootje gezien, maar nu zie ik pas echt goed wat je hebt gemaakt. Zo leuk dit, ook voor kinderen inderdaad. XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel gaaf, Nadine! Neem het me al jaren voor, maar ook dit jaar kwam het er niet van een adventkalender te maken. Jouw geboortekaartjesserie heb ik helaas gemist. Super leuke kaartjes zijn het weer! Die ben je op de markt zo kwijt.

  Liefs Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een werk, maar wat een geweldig resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog. Voel je niet verplicht, maar weet dat ik het super leuk vind om jullie meningen en reactie te lezen.
Thanks for visiting my blog. I like to read your comments, opinions and other notes, so please leave a message if you like!